Предколедни сладки с локум и орехи

Коледните пости са част от традицията. За някои от нас това е непосилна задача и не успяваме да ги спазваме, но това е защото въображението ни отказва да ни услужи с подходящи постни рецепти. Ще ви помогна с това и ще споделя с вас някои от любимите ми предколедни рецепти.

Да започнем от десерта! Какво по-голямо удоволствие за гладното стомахче от нещо сладичко, ама много сладичко…

Сладките, които ще приготвим днес са с локум и орехи. Вкусът им ми напомня на детството, а пудрата захар, която се изсипва по брадичката ми винаги буди в мен спомена за майка ми, която с ужас и примирение гледаше как белият прашец се сипе по килима. Но блаженството си остава и до днес и се надявам да стигне и до вас.

Continue reading

Италия…mamma mia!

Това е страстта на Европа, фурията на европейската кухня, силата на традицията.

Как се готви по италиански? С душа и замах!

  Днес ще се опитам да ви разкажа за пицата. Не за нейната история и произход, не за точните пропорции на рецептата, а за онази наслада, която предизвиква в нас, дори преди да сме я вкусили! Фелипе ще ми направи пица, това прави от дете и е добър, много добър.

Всичко започва в бялото облаче…

Continue reading

Вдъхновени от идеята да опишем вкусовете, които вълнуват не само сетиват, но и душата ни, решихме да създадем този блог, в който да се опитаме с думи да опишем магията на кулинарното изкуство. Тежка задача! Как да ви пренесем до брега на морето, където морския бриз така дабре се съчетава с финно поднесените морски деликатеси? Как да ви отведем до китните италиански градчета, където пастата е страст и изживяване? Как да ви сгреем с парещите печива, чиито аромати изпълват пространстното като райско облаче и ни издигат високо, високо? Как да ви накараме да усетите всичко това? Знаем, че това е непосилна задача, но е магия и удоволствие дори да говорим и пишем за това. 

Пожелаваме ви приятно пътешествие! За нас ще е удоволствие да попътуваме с вас!